apartman pécs, szállás pécs, szoba pécs, pécsi szoba, pécsi szállás, pécsi apartman, panzió pécs, vendégház pécs, apartman pécs szabad időpontok, szállás pécs foglalt időpontok

Minden ami Pécs:


ÉTEL - ITAL : Bár én a vendégeknek mindig két éttermet ajánlok ( Tettye vendéglő - az apartmantól 350 méterre , az erdő alatt, hangulatos, nagy gesztenyefákkal, kerttel.A másik a Fiakker étterem , a belvárosban , kb 500 méterre tőlünk , pinceétterem , boltívekkel és nagyon korrekt árakkal, finom ételekkel) azért mégis belinkelek egy gyűjteményt ami rangsorolja vendégvélemények szerint a TripAdvisor válogatását:

http://pecsma.hu/abszolut-pecs/ezert-utaljukszeretjuk-a-pecsi-ettermeket/

Ebből számomra kiderül, hogy mindenképp érdemes kipróbálni a Tüke Borház nevű éttermet, mely - milyen jó hír - gyakorlatilag északi irányban 100 méterre van kb a Masi apartmantól.A másik hely, amiről már az egész város beszél, és hét végén mindenképp kipróbálom az a Csülök Bár, más néven Fekete Kutya. Ez utóbbi messzebb van tőlünk, viszont érdemes ellátogatni oda és kipróbálni !!!

HURRÁ !!! MENŐ APARTMAN LETTÜNK ! 2015 ben a pecsma nevű hírportál ezt írta rólunk:

http://pecsma.hu/abszolut-pecs/ezek-legmenobb-pecsi-maganszallasok/

-A Pécsi Püspökség alábbi részei újra látogathatóak. Gyönyörűen felújították és elérhetővé tették a nagyközönség előtt a Pécsi Püspökség egyes részeit.Püspöki kincstár , Dóm kőtár , Dóm látogatás Texas alagúttal Püspöki kerttel, ,Püspöki Palota, Magtár látogatóközpont,Titkos átjáró ( a földalatti egyház )Zarándokház .

-Végre pár napja voltam a pécsi Csoko-Láda csokiboltban.Este titkosan csokit is öntöttem...Most már minden a Masi apartmanban megforduló kisgyereknek bátran ajánlhatom, szuper jó kis hely !( Bár Bartos Erika könyve miatt úgyis mindenki betér ide ...).

-Pécsi apartmanunk a varázslatos Tettye városrészben helyezkedik el. Családoknak, baráti társaságoknak kínálunk olcsó,igényes , jól felszerelt , tiszta szállást. A belváros és a mecseki túristautak is 800 méterre vannak az apartmantól.

-A Tettye Pécs városának egyik legfestőibb tája parkkal, romokkal, barlanggal, vízimalommal ,játszótérrel és arborétummal. A Tettye kifejezés a magyarul derviskolostort jelentő 'tekke' török szóból keletkezhetett. A 17. század végén letelepült horvátok Tekijának nevezték. A középkorban Malomszegnek, illetve Malomsédnek hívták.

- 2010 ben Pécs volt Európa kulturális fővárosa , ekkor épült egy hosszú fahíd , mely a Havihegyi templomhoz vezet és este gyönyörű kilátás nyílik innen a városra. A Tettye a pécsiek egyik legkedveltebb kirándulóhelye, számos városi rendezvény színhelye (például: POSZT).

- Az EUROPA CANTAT / EC / Európa egyik legszínvonalasabb , nagyon jó hangulatú kórusfesztiválja. Időpontja 2015-ben július 24 - augusztus 2. Már sokadik alkalommal adunk színvonalas , belvárosi szállást az Európa Cantat idején nálunk vendégeskedő külföldi és hazai résztvevőknek. Apartmanunkból minden belvárosi rendezvény pár perc alatt elérhető.

A részletes program elérhető itt: http://ecpecs2015.hu/hu/

-Idén 2015-ben négy család jött gyerekekkel Bartos Erika Hoppla meséi - Kirándulás Pécs városába című könyvét hozva , megkeresni a könyvben szereplő helyszíneket .Zsolnay Kulturális Negyed ,Planetárium, Labor,a régi gyárépület,a Bóbita Bábszínház, a Boltok utcája,illetve a Tudásközpont, a Kaptár és a Kodály Központ.

- Régizene fesztivál Pécs 2015 - 08.29-09.30 - A rendezvénysorozat a középkor, a reneszánsz és barokk kor zenei világát hozza el. Az együttesek korabeli hangszereken és technikával játszva idézik meg a kor hangulatát. A kétnapos program gerincét olyan régizenei előadók fellépései adják, akik már nemzetközi szinten is bizonyítottak magas színvonalú produkcióikkal. A Középkori egyetem, a Cella Septichora, a Pécsi Bazilika olyan történelmi helyszínek, amelyeknél jobb díszletet nehezen lehetne találni a középkor, a reneszánsz és a barokk kor zenéjének bemutatásához.